< tilbage 14-12-2021 - 11:33

Formanden har ordet - September 2020

Man må nok sige, at 2020 på alle måder i foreningen har budt på mange og andre udfordringer, end vi normalt er vant til.

Vi havde jo kørt alt i stilling til, at 2020 skulle være den helt store fejring af vores forenings 50 års fødselsdag. Men det fik Covid19 sat en grundig stopper for.

September 2020

v/Anders Kjær

Man må nok sige, at 2020 på alle måder i foreningen har budt på mange og andre udfordringer, end vi normalt er vant til.

Vi havde jo kørt alt i stilling til, at 2020 skulle være den helt store fejring af vores forenings 50 års fødselsdag. Men det fik Covid19 sat en grundig stopper for.

Det har for os i bestyrelsen været nogle hektiske måneder, da ingen af os har nogen tidligere erfaring med, hvordan man håndterer en lignende situation. Der har ikke været ret mange ting, som har kørt efter normal procedure i denne periode, og vi er stadig ikke tilbage til normal tilstand endnu.

Det var med meget tungt hjerte, at vi i bestyrelsen i første omgang måtte udsætte og senere aflyse vores generalforsamlings weekend – det var jo startskuddet til hele vores fødselsdag. I den sammenhæng vil jeg personligt gerne sige til alle jer, der havde tilmeldt jer til det arrangement, tak for den forståelse og tålmodighed I har udvist.

Vi fem i bestyrelsen forsøger efter bedste evne at tage hensyn til alle jer medlemmers interesser. Vi er også utrolig glade for at høre fra jer, når I har spørgsmål eller udfordringer, med alt lige fra stort til småt. Vi er her kun for jeres skyld.

Vi har efterfølgende i bestyrelsen og i alle berørte udvalg besluttet, at hele aktivitetskalenderen for 2020 overflyttes til 2021. Vi kan dog ikke garantere, at det bliver på de præcist samme datoer.

Dansk Angus Kød konceptet blev også voldsomt hårdt ramt, da Scandic blev pålagt nærmest omgående total nedlukning. Det er derfor meget glædeligt at se, at genåbningen af Danmark også betyder øget antal af slagtninger i vores koncept. Karen og hendes hold skal sammen med KødGrossisten have stor ros for den ekstraordinære indsats, det har krævet. Der bliver også arbejdet med muligheden for at starte et kødkoncept med afsætning af økologisk Anguskød. Det er indtil videre lykkedes at samle fire producenter, men jeg vil meget gerne høre fra flere af jer, der er interesseret i dette. Så vi kan få en realistisk fornemmelse af, hvad grundlaget er for et Økologisk koncept.

Tilbage i begyndelsen af marts modtog vi besked om, at Sven-Erik fra LSD Grafisk meget pludseligt og uventet var død. Siden 2007 har Sven-Erik taget sig af layout og opsætning af Angus Kontakt. Dette satte ikke mindst Simon, men også os andre i en helt ny og lidt akut situation. Simon meddelte hurtigt os i bestyrelsen, at det i den aktuelle situation med Corona-virus ikke ville være realistisk at kunne nå at lave en juni-udgave af vores blad. – Så derfor ikke noget blad!

Vi holdt møder med to nye mulige grafikere til at overtage efter Sven-Erik. Da det kom til beslutningen, var vi alle sammen ret enige, det skulle være Hobro Lyntryk.

I respekt sørgede bestyrelsen på vegne af foreningen for en buket til Sven-Eriks bisættelse.

I bestyrelsen har vi på trods af en nærmest national undtagelsestilstand hele foråret, forsøgt også at arbejde med fremtiden. Vi har et klart ønske om at få lagt en overordnet strategi, som favner bredt over alt det, der arbejdes med i foreningsregi, så alle så vidt det er muligt, trækker i samme retning. For jeg kan jo høre på mange af jer, at det jo stort set er de samme ønsker, vi alle sammen har for racen.

De indledende øvelser er vi faktisk allerede i gang med. Det er klart, at det her er noget, som tager tid, men vi håber på at kunne præsentere noget for jer på næste års generalforsamling. 

< Tilbage