Om Dansk Angus Aberdeen Forening

-der er økonomi i at have Angus​

De første Angus blev stambogsført i 1862.
Helt fra begyndelsen har man avlet målbevist efter sunde dyr, der kan klare sig under ekstreme vejrforhold, og som er gode naturplejere. Anguskoen er en alsidig og robust ko, der kan fravænne en god slagtekalv med prima spisekvalitet. I avlen er man aldrig gået på kompromis med de egenskaber, der også i dag kendetegner den moderne Angus.

Angus er den mest udbredte kødkvægsrace på verdensplan, og ikke uden grund.

Smagen af Angus

Adskillige blindtest, både i Danmark og i udlandet, har kåret anguskødet, som det mest velsmagende, møre og saftige kød.

Den ideelle fedtmarmorering giver forbrugeren en oplevelse ud over det sædvanlige, hvilket gør kødet meget efterspurgt.

Lette kælvninger

og gode moderegenskaber er nogle af de mange fordele, der kendetegner en Angusko.

Anguskoen har mælk nok

Der er i avlen fokus på koens evne til at malke. Ved fravænning har kalven en god muskelfylde. Efter fravænning har kalven ved intensiv fodring en daglig tilvækst på linje med intensive kødracer.

Pollet

Angus er født pollede (hornløse). Klovene er stærke. Yveret er mørkt og behåret, hvilket hjælper til at modvirke fluestik.

Angus er generelt meget sunde dyr, hvor der sjældent er udgifter til dyrlæge og klovbeskærer.​



Naturplejere

Angus har en evne til at omsætte store mængder grovfoder fra ekstensive arealer, derfor ser man dem ofte brugt som naturplejere. På arealer hvor der ikke må tilskudsfodres, finder man Anguskoen sammen med sin kalv, der stortrives. Det kan kun lade sig gøre, fordi man har avlet målrettet efter de ovenstående egenskaber.

Bestyrelsen april2022
Bestyrelsen april2022

Angusforeningen

-Man kan altid søge råd og vejledning blandt angusfolk.

-Bestyrelsen og udvalgene arbejder målrettet for deres medlemmer.

- Er der henvendelse fra såvel Danmark som udlandet om opkøb af dyr, får alle medlemmer besked via mail.

-Der er året igennem en række gode arrangementer, som man kan deltage i.